Over mij

  

Zwangerschap en geboorte brengen mij al lange tijd in beroering. De bevalling van ons vierde kind, een meisje, was voor mij life changing: ik mocht ervaren hoe ik in mijn eigen kracht kwam te staan en hoe ik verbonden was met mijn eigen kindje en lijf tijdens een thuisbevalling in bad. De weken erna zat ik op een roze wolk. Dit gevoel moest ik delen met andere vrouwen, moeders en partners. Ik voelde dat zwangerschap en geboorte zo mooi en bijzonder zijn. Dat dit mag en kan vanuit eigen kracht en liefde! Ik onderzocht hoe ik deze passie het best kon verspreiden en de opleiding Vroedkunde kwam al snel om de hoek kijken. Ja, dit wilde ik doen! Aan de bron staan en vrouwen en partners bewust maken, steunen en begeleiden in dit proces. Ik ging veel lezen over zwangerschap, woonde lezingen bij en voelde in heel mijn wezen steeds beter dat ik hier werk van wilde maken. Gedurende dit proces groeiden er twee kindjes in mij. In september 2018 werd ik moeder van een twee-eiige tweeling. Deze twee kinderen zetten mij volledig in mijn kracht en leidden mij zodanig in de keuzes die ik maakte, om hun de geboorte te geven die ik voor hen wenste en volledig uit de angst te stappen. Ondertussen lonkte daar nog steeds die opleiding Vroedkunde, die niet paste in ons grote gezin met zes kinderen, maar wel in mijn hoofd bleef hangen. In 2019 kwam de opleiding tot doula op mijn pad en dit voelde direct goed. Deze krachtige en liefdevolle manier van hulp bij bewust bevallen was mij op het lijf geschreven. Nu ben ik er voor koppels, om hen de geboorte te laten creëren die ze voor hun baby wensen. Ik wil jullie bijstaan, wegwijs maken in geboorteland en continue begeleiding geven. Ik wil ervoor zorgen dat jullie als koppel bewust zwanger zijn en bewust bevallen. Ik sta open voor jullie vragen, luister graag naar jullie wensen, gedachten en gevoelens en kijk ernaar uit om jullie bij te staan.

 Neem gerust contact met mij op. 

 
Lieve groet, 
DoulaDees

We hebben allemaal een passie. Dit is de mijne! Ik besloot al jong voor mijn passie te gaan. En elke dag leer ik nog bij.

Opleiding & bijscholing

Doula opleiding  (gecertificeerd oktober 2020) 
- Vlaamse Federatie van Doulas 

Postpartum Doula training (gecertificeerd januari 2021)
- Postnatal Support Network -

Workshop Placentaprint (gecertificeerd maart 2021)
- Caroline Devulder -

Additionele klinische kennis training (gecertificeerd februari 2022)

-  Doula Academie -

De hormonale fysiologie van het geboorteproces

-  Lezing Anna Verwaal -

Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt

- Lezing Anna Verwaal -

'In den Beginne' in de baarmoeder 

- Lezing prof. dr. Dick Schoot -

Respectvolle Geboorte

- Workshop aangeboden door Samen voor respectvolle Geboorte -

Rock your Doula Business  

- Training Mamalogisch - Annelies Mulder -

 

"Ze is de rust haarzelf… Ze is bescheiden en lief… Ze is wijs en trots… Ze is oprecht en toegankelijk… "

Het is de ochtend van 10 december. Mijn eerste nacht als mama zit erop en ondanks ik het liefst nog een paar uur in bed wil blijven liggen om tot rust te komen, besluit ik om op te staan. Het is winter, het is koud, en in mijn warme wollen loungewear loop ik de keuken in.

¨ Wat leuk om je eindelijk in het echt te zien! Hoe voel je je? ¨ vraagt ze, terwijl ze rustig naar me toe loopt. ¨Kijk eens, ik heb een warme mama-thee voor je gemaakt en ik ben nu bezig met een lekker ontbijtje, ¨ zegt ze erachteraan. Met moeite neem ik plaats aan de tafel en, een beetje nieuwsgierig, kijk ik hoe ze het ontbijtje voor me klaarmaakt. Enkele minuten later zet ze twee kommetjes voor mijn neus. ¨ Ik heb amandelen opgewarmd met wat honing en chia-puree voor je gemaakt. Ik hoop dat je het lekker vindt, ¨ zegt ze terwijl ze terug naar de keuken loopt.

Ik neem een slok van mijn warme thee, kijk naar haar en voel een geluksmomentje opborrelen. ¨ Dit is precies wat ik nodig heb, ¨ denk ik… ¨ Jij bent precies wat ik nodig heb. ¨ Ze is de rust haarzelf… Ze is bescheiden en lief… Ze is wijs en trots… Ze is oprecht en toegankelijk… Ze is Dees; Doula Dees.

Deze ochtend was de start van een bijzondere en mooie periode waarin ik samen met Doula Dees heb kunnen herstellen van mijn bevalling (zowel fysiek als mentaal) en enorm heb kunnen genieten van mijn zoontje en de nieuwe levensfase als mama. Van warme maaltijden tot massages, van zelfgemaakte chai lattes tot yoni steams en van vertrouwde gesprekken tot belly bindings. Dees stond als Doula en als mede-mama, met zes eigen kindjes, naast me. Ze deelde niet alleen haar ervaringen met mij en begreep als geen ander hoe ik mij als nieuwe mama voelde, maar riep me ook terug op de plaats door me eraan te laten herinneren dat dit een periode voor mij was waarin rust centraal stond.

Het laatste weekend van mijn vierde trimester hebben wij samen afgesloten met een bijzondere ceremonie genaamd Rebozo. Met een glimlach en een traan kijk ik terug op deze periode, want niet alleen voel ik me nu de sterke mama die ik wil zijn… Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze 40 dagen op zo´n mooie manier ben doorgekomen, mede dankzij Doula Dees. 

Evy Bronneberg

"Aandachtig, liefdevol en luistert goed"

Tijdens onze derde bevalling heeft Desiree ons heel fijn bijgestaan. Aandachtig, liefdevol, luistert goed en zoekt echt naar haar toegevoegde waarde aan het proces. Ze laat je nadenken over verschillende mogelijkheden en ook voor en na de bevalling is ze betrokken. Of je nu praktische hulp nodig hebt of mentale steun, DoulaDees is echt een aanrader! 

Joy & Jos

"Terug naar mijn gevoel en intuïtie als moeder"

Desiree is bij de bevalling van mijn tweede kindje geweest. Had ik ook bij mijn eerste maar geweten dat dit zo’n toevoeging kon zijn in mijn zwangerschap en mijn bevalling. Ze maakte mij in de zwangerschap heel bewust van de keuzes die ik heb als zwangere vrouw. Veel meer terug naar mijn gevoel en intuïtie als moeder. Tijdens de bevalling voelde ik hoe Desiree met energie kon werken en hoe erg ik mij in mijn kracht voelde daardoor. Heel dankbaar voor haar pure aanwezigheid.

Dominique

"Ze geeft je de rust, kracht en vertrouwen wat je nodig hebt"

Ik heb Desiree leren kennen al een warme, zachte, lieve vrouw met een enorme passie voor zwangerschap en geboorte. 
Ze wil er heel graag voor jullie zijn tijdens je zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
Door haar rustige zachte aard en haar persoonlijke ervaringen als moeder van zes, geeft ze je de rust, kracht en vertrouwen wat je nodig hebt om je kindje te mogen verwelkomen.

Peggy

"De bevalling werd een geweldige ervaring! Ik was ontspannen en vol vertrouwen met Desiree naast mij" 

Mijn 1e bevalling was traumatisch. Pas 4 jaar later durfden mijn man en ik voor een tweede te gaan. Ik had weinig vertrouwen in mijn eigen lichaam. Toen ik met 23 weken complicaties kreeg dacht ik zie je wel ik kan dit niet. Daarom schakelde ik Desiree in. Het belangrijkste voor ons was nu een vertrouwd gezicht bij onze bevalling. Tijdens de zwangerschap kwam zij regelmatig op bezoek en leerden wij elkaar goed kennen. Desiree zorgde ervoor dat ik weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lijf en hielp mij in mijn kracht te gaan staan. Samen werkten we aan mijn nieuwe bevallingsplan. Ze liet mij nadenken over mogelijkheden waar ik zelf niet bij stil had gestaan. Ook deze keer koos ik voor een ziekenhuis bevalling, maar dan zoveel mogelijk zonder monitoring en bevallen wilde ik graag in bad. Uiteindelijk kon ik de hele zwangerschap bij mijn eigen verloskundige blijven. Deze stond ook achter mijn plan en de samenwerking met Desiree. De bevalling werd een geweldige ervaring! Ik was ontspannen en vol vertrouwen met Desiree naast mij. Zij voelde goed aan wat ik nodig had om de weeën op te vangen. Ze werkte nauw samen met de verloskundige en betrok ook mijn man bij het geheel. Het werd een prachtige snelle badbevalling. De grootste kracht van Desiree is dat zij mij heeft geleerd om te vertrouwen op mijn eigen gevoel en te luisteren naar mijn lichaam. De hele zwangerschap en ook na de bevalling mocht ik haar berichten sturen via WhatsApp of haar bellen en mijn twijfels of vragen aan haar voorleggen. Daar waar mogelijk gaf ze antwoord of verwees mij door naar de juiste personen / instanties. Daarnaast is Desiree betrokken en zorgde ze ook voor een stukje ontspanning in de laatste weken van de zwangerschap en nazorg na de geboorte. Ik vind het top van haar dat ook dit haar aandacht had. Het gaf ons een gerust gevoel om haar als vertrouwd gezicht bij onze bevalling te hebben. We hadden genoeg contact om elkaar goed te leren kennen zodat zij goed wist wat onze wensen waren. Ik kan haar iedereen aanbevelen!

Melanie & Patrick


"Dankzij haar een droombevalling gehad"

Desiree is goud waard! 
Wij zijn enorm dankbaar voor de steun die zij tijdens de zwangerschap en bevalling en ook erna voor ons is geweest.
Ze luistert naar je, is oprecht en doet alles dat in haar macht ligt om aan je wensen te voldoen.
Mede dankzij haar deze keer geen traumatische, maar een droombevalling gehad!

Evy & Wesley

"Dees is een fantastisch mens. Zo lief, zorgzaam en meedenkend."

Ik had zelf iemand nodig tijdens mijn zwangerschap die de verschillende opties die ik had kon bespreken zonder er een mening over te hebben. Ze wist goed de voor en nadelen te benoemen van de keuzes en heeft me enorm geholpen om erachter te komen wat ik wilde. Ik kreeg daardoor een beter beeld van hoe ik wilde bevallen en wat ik nodig zou hebben.

De laatste loodjes wogen zwaar en ook hierbij wist Desiree soms eerder wat ik nodig had dan ik zelf. Ze geeft heerlijke voet en rug massages en liet me helemaal tot rust komen.

Meteen na mijn bevalling heeft ze een aantal heerlijke voedzame maaltijden langs gebracht en checkte ze dagelijks hoe het ging met ons en of ze iets kon doen.

Ik zou haar echt aanbevelen als doula want de lichamelijke en geestelijke ondersteuning is echt heerlijk en iets wat ik mis in de reguliere gezondheidszorg.

Anne Jannes

  

"Je creëerde de veiligheid die ik zo hard nodig had en de sfeer die de gehele ruimte vulde, ik voelde me zo gedragen. Bij elke golf ving je me op''

Verbinding. Dat woord blijft maar terugkomen wanneer ik reflecteer op de afgelopen maanden en denk aan de invloed die jij op mij hebt gehad vanaf het moment dat je in ons leven kwam. Het leek zo perfect georchestreerd: ik ontmoette jou voor het eerst op een zonnige dag in de speeltuin. Ik wist nog niet eens dat ik toen al zwanger was, maar voelde intuïtief aan dat ik je nodig zou hebben en dat je een grote rol zou gaan spelen. Enkele dagen later kwam ik erachter dat Loua op weg was. 
Je bracht verbinding. Met alles dat voor mij waarde had, met alles waar ik naar op zoek was - en dat was met name de zoektocht naar mijzelf en mijn eigen vrouwelijke kracht, en het vertrouwen dat ik daarin mocht hebben. Jij was de drijfveer achter het ontwaken van die kracht, want ze komt voort uit de verbinding met andere krachtige vrouwen, met gelijkgestemden. Vrouwen die elkaar horen, zien en dragen - en jij bent daar één van. Je gaf mij het gevoel dat mijn stem ertoe deed, dat ik die mocht laten horen zonder mij onveilig te hoeven voelen. Dat ik gezien werd, dat ik er mocht zijn. Dat ik op mijzelf mocht vertrouwen. Je voelde voor mij als een soort liefdevolle, moederlijke gids gedurende mijn zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Eigenlijk nog steeds wel, nu Loua alweer bijna twee maanden oud is. 

Niet alleen wakkerde je de verbinding met mijzelf en met andere vrouwen om mij heen aan, maar ook met mijn kindje. Met Loua. Hierdoor voelde ik de rust die zij al vroeg met zich meedroeg, ook al borrelde de rest van mijn lijf met onrust - en onrust was er meer dan genoeg in mijn leven. Je leerde mij dat ik zelfs dan verbinding kon maken met haar. In een turbulente tijd die veel stormen kende was jij de bron van warmte, liefde en vertrouwen waar ik op kon terugvallen. 

Als ik aan de bevalling terugdenk voel ik mij zo gelukkig, zo gezegend. Je creëerde de veiligheid die ik zo hard nodig had en de sfeer die de gehele ruimte vulde. Een heerlijke, veilige bubbel. Je was de moeder die mij geruststelde, de stem die voor mij sprak en de kracht die mij motiveerde om door te gaan en mijn eigen kracht aan te spreken. Ik voelde me zo gedragen. Bij elke golf ving je me op.

Het fenomeen “doula” is allesomvattend. Ze zijn vrouwen, moeders, vriendinnen, mede-zusters, leraressen en bakens van rust. Je hebt niet alleen invloed gehad op mijn zwangerschap en alles daaromheen. Je hebt ook invloed gehad op mij als persoon, mijn ontwikkeling en de manier waarop ik mijzelf zie. Je bent de vrouw die andere vrouwen doet ontwaken. 

Het is onmogelijk om in woorden uit te drukken wat je voor mij, voor ons betekent, lieve Dees. Wel zie ik steeds hetzelfde beeld in mijn hoofd: een cirkel met allemaal krachtige vrouwen. Ze houden elkaars hand vast, zijn verbonden en stralen een liefdevolle warmte uit. Het is veilig in de cirkel en elke vrouw wordt gezien. Jij hebt mij meegenomen naar die cirkel, en ik hoef er nooit meer weg. 

Ik heb een geschenkje meegenomen dat die verbindende knoop van waaruit die cirkel ontstaat symboliseert. Een cirkel die blijft groeien. Verbinding. Ik vind namelijk dat deze niet verdwijnt zodra het kindje is geboren, zodra het traject wordt “afgesloten”. Er ontstaat een verbinding die er voor altijd zal zijn. Voor jou, met elke vrouw die je mag begeleiden, de kindjes die zij dragen en voor ons als vrouwen met jou en elke krachtige vrouw die in die cirkel komt gedurende je pad. De persoon die onze eigen vrouwelijke kracht heeft wakker gemaakt. 

Dankjewel, Dees. Voor alles. 

Veel liefs van Angelique,

Amelie & Loua. 

Angelique Horsch


 

 "The wisdom she provided and emotional support she gave us through pregnancy up until birth was PRICELESS''


Where do I begin? Dees is an incredible, authentic, loving, and genuinely caring soul. I reached out to her as an expat living abroad, without family, and she took me as a client when I was towards the end of my pregnancy. She was always available to text or call. She gave me personal one on one attention and even further than that she supported my partner! I felt at home and comfortable sharing our story with her. The wisdom she provided and emotional support she gave us through pregnancy up until birth was PRICELESS. it really set us up to have the unmedicated hospital birth we wanted to have. When I went into labor, Dees met us at the hospital and helped us advocate for our needs. She used essential oils, massage techniques, and affirmations to help me labor naturally the entire time. Her presence was vital in our experience. Post partum care was even more personalized and special. She prepared food for me with love, provided a sitz bath and yoni steam. Every bit of my first 40 days was touched by her and made it a success. She connected me to so many other women (placenta encapsulation, lactation consultant, etc).

The best part about Dees is that she will tailor her care of you to whatever you and your family needs. Without judgement and with total love, Dees will listen to your desires and help you bring them to reality. I’d hire her again and recommend her to every mama!

Ashley Lara