Doulapakket

Mijn doulabegeleidingspakket 


~ Vrijblijvend Kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vind de eerste kennismaking plaats en bespreken we wat jullie willen en beantwoord ik graag jullie vragen. 

~ Vervolggesprekken: ik bied standaard drie uitgebreide gesprekken aan om elkaar beter te leren kennen, jullie te informeren en een band op te bouwen en het geboorteplan te bespreken en uit te werken. Indien gewenst, kun je losse afspraken bijnemen. 

~ Een DoulaDees welkoms tasje

~  Bereikbaar via WhatsApp, e-mail

~ Tijdens de zwangerschap een verwen moment voor jou met o.a. rebozo zwangerschapsmassage 

~ 24/7 stand-by vanaf 37 weken tot aan de geboorte van jullie kindje 

~ Aanwezig tijdens de geboorte, vanaf jullie gewenste moment tot ruim erna, ik wijk niet van jullie zijde. Zowel tijdens een thuis geboorte als in het ziekenhuis

 ~ inclusief bevalbal en rebozo ~


~ Nagesprek tijdens de kraamperiode en indien gewenst in de eerste maand 

~ Na de geboorte ook bereikbaar voor vragen, begeleiding & ondersteuning. Ook kan ik je eventueel doorverwijzen naar mensen uit mijn netwerk die bijvoorbeeld ervaring hebben over borstvoeding

~ Foto's van de geboorte (indien gewenst & niet professioneel) 

Prijs: € 750,- Los consult: € 30,- per uur


Geboortewensen bespreken en uitwerken
Vind je het fijn wanneer ik met jullie mee kijk naar jullie wensen, hoe deze te formuleren en te zien waar de uitdaging ligt?
Graag doe ik dit samen met jullie tijdens een afspraak en neem ik hier de tijd voor.
€ 60,-Minder te besteden? Ik zou het spijtig vinden als deze prijzen jou tegenhouden om de juiste doula-begeleiding te krijgen tijdens de reis naar geboorte en ouderschap. Neem gerust contact met mij op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


Onderzoek ook goed je polis bij je ziekenfonds wanneer je aanvullend verzekerd bent. Mogelijk kun je een vergoeding ontvangen en je kunt de Doula vinden o.a. bij de rubrieken zwangerschaps begeleiding of cursus.

Verhuur Bevalbaden

Er zijn twee bevalbaden te huur bij mij, neem gerust contact op met mij over de beschikbaarheid. Ik help je graag!
Birth Pool in a Box - Regular en een uitgebreid bevalbad pakket dat bestaat uit:

Birth Pool in a Box
Persoonlijke binnenhoes
Waterslang van 10 meter, non toxic, om mee te vullen en te legen
Elektrische opblaaspomp
Warmte afdekhoes
Diverse kraan koppelstukken
Thermometer
Schepnetje
Beschermend vloerkleed
Dompelpomp om het bad leeg te pompen
Het bad is af te halen vanaf week 36 van je zwangerschap
€100,- exclusief €25,- borg

Mocht je uiteindelijk geen gebruik hebben gemaakt van het bad,
dan krijg je €30,- terug bij het retourneren van het bad en de ongeopende binnenhoes, samen met de borg.
 

Ben ik jou Doula en wil je het bad huren?
20% korting op het gehele pakket

Voordelen van bevallen in bad

Water ontspant

Door ontspanning maak je de juiste bevallingshormonen aan die je nodig hebt tijdens de geboorte: Oxytocine en endorfine 

Water geeft bewegingsruimte

Het afwisselen van je houding tijdens een wee en tijdens de ontspanning is zeer prettig. De gewichtloosheid van het water biedt je veel kans om moeiteloos te variëren. Je partner kan ook bij je in het bad, als extra ondersteuning.

In bad meer autonomie

Je zit in je eigen cocon en deze cocon helpt je ontspannen: er zijn minder verstoringen van buitenaf, waardoor je oxytocine-flow hoog blijft.

Je vergroot hierdoor een positieve bevalervaring, omdat de moeder  eigen regie heeft.

Vlottere bevalling

Een badbevalling verloopt gemiddeld sneller dan andere bevallingen.  Het water versterkt de weeën en kan zo mogelijk de ontsluitingsfase versnellen.

Aanmaak bevallingshormonen

Oxytocine en endorfine worden sterker aangemaakt in het bad.
Als deze hormonen volop stromen, kan je bevalling veel lichter en draaglijker aanvoelen.

Natuurlijke pijnstilling

Warm water werkt verzachtend en pijnstillend en hierdoor is er minder vraag naar pijnstilling.

Zachte overgang voor de baby

Van een warme veilige plek in mama's buik, naar het warme water in het bad.

Vragen staat vrij!

Heb je vragen of wil je meer weten over mij en mijn begeleiding? Neem dan gerust contact met mij op! Ook kunnen jullie het pakket passend maken bij jullie eigen wensen en behoeften.

Wat zeggen anderen...

Joy & Jos:

Tijdens onze derde bevalling heeft Desiree ons heel fijn bijgestaan. Aandachtig, liefdevol, luistert goed en zoekt echt naar haar toegevoegde waarde aan het proces. Ze laat je nadenken over verschillende mogelijkheden en ook voor en na de bevalling is ze betrokken. Of je nu praktische hulp nodig hebt of mentale steun, DoulaDees is echt een aanrader! 


Wat zeggen anderen...

Dominique: 

Desiree is bij de bevalling van mijn tweede kindje geweest. Had ik ook bij mijn eerste maar geweten dat dit zo’n toevoeging kon zijn in mijn zwangerschap en mijn bevalling. Ze maakte mij in de zwangerschap heel bewust van de keuzes die ik heb als zwangere vrouw. Veel meer terug naar mijn gevoel en intuïtie als moeder. Tijdens de bevalling voelde ik hoe Desiree met energie kon werken en hoe erg ik mij in mijn kracht voelde daardoor. Heel dankbaar voor haar pure aanwezigheid

Wat zeggen anderen...

Peggy:

Ik heb Desiree leren kennen al een warme, zachte, lieve vrouw met een enorme passie voor zwangerschap en geboorte. 
Ze wil er heel graag voor jullie zijn tijdens je zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
Door haar rustige zachte aard en haar persoonlijke ervaringen als moeder van zes, geeft ze je de rust, kracht en vertouwen wat je nodig hebt om je kindje te mogen verwelkomen.

Wat zeggen anderen...

Evy & Wesley:

Desiree is goud waard! 
Wij zijn enorm dankbaar voor de steun die zij tijdens de zwangerschap en bevalling en ook erna voor ons is geweest.
Ze luistert naar je, is oprecht en doet alles dat in haar macht ligt om aan je wensen te voldoen.
Mede dankzij haar deze keer geen traumatische, maar een droombevalling gehad!


Wat zeggen anderen...

Melanie & Patrick

Mijn 1e bevalling was traumatisch. Pas 4 jaar later durfden mijn man en ik voor een tweede te gaan. Ik had weinig vertrouwen in mijn eigen lichaam. Toen ik met 23 weken complicaties kreeg dacht ik zie je wel ik kan dit niet. Daarom schakelde ik Desiree in. Het belangrijkste voor ons was nu een vertrouwd gezicht bij onze bevalling. Tijdens de zwangerschap kwam zij regelmatig op bezoek en leerden wij elkaar goed kennen. Desiree zorgde ervoor dat ik weer vertrouwen kreeg in mijn eigen lijf en hielp mij in mijn kracht te gaan staan. Samen werkten we aan mijn nieuwe bevallingsplan. Ze liet mij nadenken over mogelijkheden waar ik zelf niet bij stil had gestaan. Ook deze keer koos ik voor een ziekenhuis bevalling, maar dan zoveel mogelijk zonder monitoring en bevallen wilde ik graag in bad. Uiteindelijk kon ik de hele zwangerschap bij mijn eigen verloskundige blijven. Deze stond ook achter mijn plan en de samenwerking met Desiree. De bevalling werd een geweldige ervaring! Ik was ontspannen en vol vetrouwen met Desiree naast mij. Zij voelde goed aan wat ik nodig had om de weeën op te vangen. Ze werkte nauw samen met de verloskundige en betrok ook mijn man bij het geheel. Het werd een prachtige snelle badbevalling. De grootste kracht van Desiree is dat zij mij heeft geleerd om te vertrouwen op mijn eigen gevoel en te luisteren naar mijn lichaam. De hele zwangerschap en ook na de bevalling mocht ik haar berichten sturen via WhatsApp of haar bellen en mijn twijfels of vragen aan haar voorleggen. Daar waar mogelijk gaf ze antwoord of verwees mij door naar de juiste personen / instanties. Daarnaast is Desiree betrokken en zorgde ze ook voor een stukje ontspanning in de laatste weken van de zwangerschap en nazorg na de geboorte. Ik vind het top van haar dat ook dit haar aandacht had. Het gaf ons een gerust gevoel om haar als vertrouwd gezicht bij onze bevalling te hebben. We hadden genoeg contact om elkaar goed te leren kennen zodat zij goed wist wat onze wensen waren. Ik kan haar iedereen aanbevelen!