Postpartum Doula

Ik ben echt zo enthousiast en dankbaar dat ik in november dan eindelijk de kans ga krijgen om mij nog verder te verdiepen in de postpartum periode, het 4e trimester.
De periode na de geboorte. Een periode die vaak wat op de achtergrond verdwijnt tijdens de voorbereiding naar de geboorte toe. Een periode die ook veel aandacht en zorg vraagt.
Je bent net – weer – moeder geworden, staat volledig open qua indrukken, prikkels en gevoelens. Je lijf heeft een grote transformatie ondergaan en zijn dienst geleverd voor jullie nieuwe baby. 
In deze periode mag je met extra zorg en aandacht verzorgd worden en denk zelfs op een andere soort manier en inhoud dan een kraamzorg. De eerste 40 dagen word deze periode genoemd en is de tijd of dagen die een moeder mag krijgen en nemen om zichzelf de ruimte te geven om te herstellen na de geboorte, om te gaan verbinden en hechten met haar baby, om haar plek weer te vinden in haar nieuwe of veranderde rol als vrouw, moeder en partner, waarin ze bewust in haar bubbel mag blijven en de tijd en rust mag nemen die zij nodig heeft. 
Onze maatschappij gaat zo snel en vraagt vaak zo veel van ons moeders, dat juist die 40 dagen zo enorm belangrijk en waardevol zijn om juist even niets te moeten en hoeven dan er te ZIJN, te zijn voor zichzelf, haar baby en haar gezin. Er zijn (oude) culturen waarin de moeder wordt ontzien en wordt gedragen in de eerste 40 dagen. Waarin de community zorgt voor de verzorging van de andere kinderen in het gezin en voor kraamkost. Zo krijgt de moeder alle tijd om haar nieuwe baby te leren kennen, om de borstvoeding een goede start te geven en in alle rust te herstellen en haar lijf te bedanken voor haar mooi werk. 
Wat ik zelf heel waardevol en belangrijk vind en dus ook wil gaan aanbieden en geven aan diegene die dit nodig heeft of erom vraagt, is;

· Gezonde en eerlijke voedzame maaltijden verzorgen die zijn afgestemd op de kraamvrouw en haar gezin

· Het vertrouwde gezicht die er mogelijk al was tijdens de zwangerschap en geboorte en die jullie kent en weet wat jullie behoeftes zijn, ook voor de andere kinderen

· Ik ben er voor de kraamvrouw wanneer zij een luisterend oor nodig heeft, emotionele en fysieke ondersteuning nodig heeft en waar ik er gewoon BEN voor haar en haar gezin

· Fysieke ondersteuning door middel van lichaamsmassage, voetmassage en het kunnen aanbieden van een yonisteam. 
Ook de Bellybind kan ik aanbrengen bij de moeder om haar mooie lijf extra te ondersteunen, te dragen en omhulling te geven.

· Lichte huishoudelijke hulp kan ik op me nemen en in helpen

· Na die 40 dagen mag het mooie moederlijf bedankt en omhuld worden met aandacht, zachtheid en warmte en 'gesloten' worden door het sluitingsritueel. 
Een mooi ritueel waarin ik met een andere mooie wijze vrouw de kraamvrouw centraal laat staan, waar zij haar verhaal mag delen en wij haar gaan masseren en gaan sluiten met rebozodoeken.


Veel informatie en diepgang ga ik krijgen tijdens de training en vanaf 2021 biedt ik met alle liefde ook deze zorg en hulp aan. 
Hoe? En hoe werkt dat dan? Hoe vaak zal je er dan zijn tijdens die periode? 
Allemaal vragen die ik nog niet kan beantwoorden en van een groot gedeelte ook afhangt van jullie wensen en behoeftes. Ook in deze periode pas ik mij aan, aan wat jullie nodig hebben.


Meer informatie hoop ik snel te kunnen geven en wanneer je hier meer over wil weten of interesse in hebt, je vragen zijn welkom!


Postpartum Doula Pakket

 • Vrijblijvende Kennismaking
 •  Het opstellen van een kraamplan, waarin we kijken hoe jullie de kraamperiode graag ingevuld zien worden
 • Emotionele ondersteuning voor de kraamvrouw & partner
 • Bereikbaar via app en mail, voor verdere ondersteuning
 • Het bereiden van voedzame maaltijden en het in huis halen van de boodschappen om deze te kunnen bereiden (kosten van de boodschappen niet bij inbegrepen)
 • Lichte huishoudelijke taken
 • Hulp en ondersteuning bij de dagelijkse verzorging van jullie kindje en eventueel andere kinderen
 • Ondersteuning bij het opstarten en geven van borstvoeding
 • Ontspannende lichaams en voetmassage
 • Wanneer gewenst is er de mogelijkheid tot bellybinden, yonistomen en rebozo sluitingsritueel
 • Een uitgebreid netwerk aan geboorte collega's wanneer er extra hulp of ondersteuning nodig is
 • Mijn eigen ervaringen en wijsheden krijg je erbijAangezien de wensen en behoeften van iedere kraamvrouw en gezin anders is, vind ik het belangrijk om mij aan te passen naar wat jullie nodig hebben.  
Ik bied dan ook geen standaard pakket aan en daardoor ontstaat er de ruimte en de mogelijkheden om samen een op maat gemaakt pakket te maken.
Neem contact op om de mogelijkheden en beschikbaarheid te bespreken.

Het uurtarief voor de postpartum ondersteuning is €37,50EXTRA!
Wil je iets extra's toevoegen aan je kraamperiode?
Zoek je ondersteuning en omhulling door middel van de bellybind?
Wil je zachtheid en heling krijgen door middel van een yonisteam?
Kan je lijf ontspanning gebruiken door middel van een postpartum lichaams massage?
De eerste 40 dagen afsluiten door het rebozo sluitingsritueel?